Wat is TRE®?

TRE® staat voor Tension and trauma release exercises. Het is een reeks spieroefeningen die leiden tot ontlading van spanning van het lichaam. De oefeningen opwekken de natuurlijke mechanisme van vibreren of zacht trillen die ontspannend werkt in heel diepe musculaire niveau en kalmeert de zenuwsysteem. Op langere termijn kan TRE® helpen om betere balance in de lichaam te vinden: meer rust, minder stresshormonen, minder spierspanning. TRE® werkt doelgericht voor ontspannende, rustig en balanceerde lichaam en dat geeft meer ruimte voor,ook emotioneel, goed in je vel te voelen.

Waarom TRE®?

TRE® is zeer effectief en doeltreffend techniek. Het is techniek die zonder woorden werkt. Je hoeft niet de oorzaak van stress of onrust delen of analyseren. Je mag  het gewoon aan jou lichaam over laten. Door minder spanning in de lichaam, is er soms ook meer ruimte voor emoties, gedachten of gewoon betere beslissingen te kunnen nemen. 

Door de diepe musculaire ontspanning opwekt ook de wil van het lichaam om het best mogelijk te kunnen voelen. Dan komt er ook meer ruimte om jezelf anders te ontdekken – zintuigen die sterker voelen, emoties die los kunnen komen, denkpatronen die helemaal niet zo vast moeten zijn.

Zorgen, stress  en spanning weg te schudden is een mechanisme die al in ons lichaam is, TRE® is een manier om dat natuurlijke mechanisme terug op te roepen. TRE® werkt op positieve manier vanuit je lichaam en kan op vele vlakken verandering betekenen – ontspannender lichaam en kalmer zenuwsysteem betekend vaak minder pijn zonder structureel redenen, betere en rustiger nachtrust of simpelweg meer glimlachen en minder prikkelbaarheid. Wat TRE® doet, is voor iedereen iets anders. Het gebeurt vanuit jou lichaam en daarom is het opmaat gemaakt voor jou.

Meer over TRE®:

https://traumaprevention.com

https://tre-belgium.com/nl/