Soma -psychofysische therapie

Dagdagelijkse leven & Body-Mind-Brain connectie.

Body-Mind-Brain en het dagdagelijkse leven. Soms doet ons lichaam lastig, soms zijn de emoties of gedachten even te veel en soms verkleuren onze hersenen alles zo hard dat het dagdagelijkse leven niet vlot loopt. Alle drie geven ze ons hun eigen verhaal, hun eigen waarheid, alles is waar maar niet de enige waarheid. Als de ene overheerst, is het goed om ook naar de twee anderen te luisteren. Dat doe ik graag. Puzzelen, zoeken.

Wat is het?

Psychofysische therapie is een ontdekkingsreis om de body-mind-brain beter als een geheel te leren kennen, voelen en ervaren. Dat systeem vormt de kern van mijn manier van werken: zet één van de stukjes in beweging en de twee andere moeten ook hun plek opnieuw zoeken. Zo komt er verandering.

Ik gebruik heel wisselende methodes die op wetenschap steunen: Zintuigelijk leerproces voor prikkels van binnen en buiten, de ergo-therapeutische aanpak: doen, delen, doelen en routines bekijken. TRE, en andere ontspanningstechnieken zijn uiteraard ook mogelijk en soms kan het ook creatief worden.

Psychofysische therapie met mij

Alles begint met een intake of een kennismakingsgesprek. Het belangrijkste is elkaar even te leren kennen. Therapie is een proces dat goed moet voelen en het moet met iemand zijn, bij wie je je op je gemak kan voelen. Samen bekijken wij wat je naar mij brengt en hoe ik jou kan helpen. 

Psychofysische therapie is geen psychotherapie. Het kan een mooie steun zijn, zeker als je “uitgepraat” bent of als je het gevoel hebt dat je ook met het lichaam wilt werken.

Psychofysische therapie 60€ – 60 min