Soma -psychofysische therapie

Dagdagelijkse leven & Body-Mind connectie.

Body-Mind connectie en dagdagelijkse leven. Soms doet ons lichaam lastig, soms is het even te veel zo dat het dagdagelijkse leven niet vlot loopt. Daar help ik graag bij – de evenwicht en connectie zoeken met body-mind en dagdagelijkse leven.

Wat is het?

Psychofysische therapie is een ontdekkingsreis om de body-mind beter als een geheel te leren kennen, voelen en ervaren. Dat systeem vormt de kern van mijn manier van werken: zet één van de stukjes in beweging en de twee andere moeten ook hun plek opnieuw zoeken. Zo komt er verandering.

Ik gebruik heel wisselende methodes die op wetenschap steunen: Zintuigelijk leerproces voor prikkels van binnen en buiten, de ergo-therapeutische aanpak: doen, delen, doelen en routines bekijken. TRE, en andere ontspanningstechnieken zijn uiteraard ook mogelijk en soms kan het ook creatief worden.

Psychofysische therapie met mij

Alles begint met een intake of een kennismakingsgesprek. Het belangrijkste is elkaar even te leren kennen. Therapie is een proces dat goed en veilig moet voelen en het moet met iemand zijn, bij wie je je op je gemak kan voelen. Samen bekijken wij wat je naar mij brengt en hoe ik jou kan helpen. 

Psychofysische therapie is geen psychotherapie. Het kan een mooie steun zijn, zeker als je “uitgepraat” bent of als je het gevoel hebt dat je ook met het lichaam wilt werken.

Psychofysische therapie 60€ – 60 min